Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


Ζήτησαν στήριξη από το Ευρωκοινοβούλιο οι κάτοχοι αξιογράφων

Ζήτησαν στήριξη από το Ευρωκοινοβούλιο οι κάτοχοι αξιογράφων

Με την ευκαιρία της επίσκεψης των αντιπροσώπων της Ευρωβουλής στην Κύπρο, οι κάτοχοι αξιογράφων ζήτησαν σήμερα τη στήριξη του Ευρωκοινοβουλίου.

Τη συμπαράσταση του Ευρωκοινοβουλίου για την επίλυση του θέματος των αξιογράφων, που κρίνουν ότι σχετίζεται άμεσα με τις αποφάσεις της Τρόικας, ζήτησε το πρωί ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων, με μία δυναμική εκδήλωση έξω από το κτίριο της Βουλής.

Η επιλογή της συγκεκριμένης μέρας σχετίζεται άμεσα με την επίσκεψη της αντιπροσωπίας της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής της Ευρωβουλής στην Κύπρο.

«Δεν μας έχουν μεταχειριστεί κατά τρόπο που αναμέναμε, ακριβοδίκαια, και θέλουμε να εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας για τα όσα έχουν γίνει σήμερα απέναντί μας εκ μέρους της Τρόικα... ότι έχουμε παραπλανηθεί, εξαπατηθεί και ότι οι Τράπεζες έκαναν σοβαρότατες παρανομίες και αυτά θα τα μεταφέρουν στο Ευρωκοινοβούλιο, για να ζητήσουμε περεταίρω τη στήριξή τους», δήλφωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κατόχων, Φοίβος Μαβροβουνιώτης.

Οι διαδηλωτές, που απέκοψαν το δρόμο έξω από τη Βουλή, κατά την έλευση των Ευρωβουλευτών, οι οποίοι είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου, συνομίλησαν μαζί τους για μερικά λεπτά.

Αργά το απόγευμα, ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων συναντήθηκε κατ' ιδίαν με την αντιπροσωπία των Ευρωβουλευτών, ενώ στις 22 Ιανουαρίου, μέλη του Συνδέσμου θα πραγματοποιήσουν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή του Υπουργού Οικονομικών, του Υπουργού Δικαιοσύνης, του Γενικού Εισαγγελέα και της Προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Κατά τη εκδήλωση αποτράπηκαν επεισόδια με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων και της Αστυνομίας, καθώς διαδηλωτής επιχείρησε να εισέλθει στο κτήριο της Βουλής με το διπλοκάμπινο όχημα του.

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.