Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


  • Αρχική
  • Τελευταία νέα
  • Ζητούν από τον Χούρικαν να οριστούν άτομα στα οποία θα απευθύνονται οι αδικημένοι, οι κάτοχοι αξιογράφων

Ζητούν από τον Χούρικαν να οριστούν άτομα στα οποία θα απευθύνονται οι αδικημένοι, οι κάτοχοι αξιογράφων

Ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων ζητεί από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας Κύπρου να ορίσει άτομα σε κάθε επαρχία, στα οποία να απευθύνονται όσοι αισθάνονται αδικημένοι.

Σε επιστολή τους προς τον Τζον Χούρικαν, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας Κύπρου, την οποία κοινοποίησαν στα ΜΜΕ, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, Φοίβος Μαυροβουνιώτης και Σταύρος Γιαλλουρίδης, σημειώνουν με ικανοποίηση τη δήλωση του κ. Χούρικαν ότι  "η τράπεζα είναι διατεθειμένη να συζητήσει προσωπικά με κάθε κάτοχο αξιογράφων που θεωρεί ότι αδικήθηκε και αν στοιχειοθετηθεί η αδικία να τον αποζημιώσετε, όπως πράξατε με τα συγγενικά πρόσωπα δικαστού και άλλων κατόχων".

"Παρακαλούμε να ορίσετε ένα ή περισσότερα  πρόσωπα σε κάθε επαρχία, στα οποία να απευθύνονται όσοι αισθάνονται αδικημένοι" προσθέτουν.
Αφού σημειώνουν ότι ο κ. Χούρικαν επαναλαμβάνει συνεχώς ότι η τράπεζα ανήκει στους καταθέτες αναφέρουν "μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι η τράπεζα ανήκει στους μετόχους. Αν μαζέψουμε υπογραφές από την πλειοψηφία των καταθετών σας είστε διατεθειμένος να μας αποζημιώσετε;"

Επίσης, ερωτούν το εξής; "Εφόσον η τράπεζα ανήκει στους καταθέτες, οι οποίοι λαμβάνουν επιτόκια πολύ κάτω από το 1%, πώς δικαιολογείτε το τελευταίο ομόλογο που εκδώσατε με επιτόκιο 12,5%. Ποιοι αγόρασαν το εν λόγω ομόλογο;".

"Εκφράσατε και πάλι τη συμπάθειά σας προς τους κατόχους αξιογράφων. Στην Κύπρο υπάρχει μια παροιμία που λέγει «Σφάξε μου Αγά μου ν’ αγιάσω»" σημειώνουν.

Τέλος, διερωτώνται, "αφού μας συμπαθείτε τόσο πολύ γιατί δεν απαντήσατε στην επιστολή που σας στείλαμε στις 15.1.19 και στο υπόμνημα που σας παραδώσαμε στις 18.1.19;"

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.