Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


Ζητούν παράταση για προσφυγή στη δικαιοσύνη

«Μη συνεργάσιμη» η Τράπεζα Κύπρου, λένε οι κάτοχοι αξιογράφων
Ο Σύνδεσμος συμβουλεύει τους κατόχους, οι οποίοι έχουν επιλέξει τη δικαστική οδό, να αποταθούν αμέσως στους δικηγόρους τους, αφού πιθανόν να μην εξευρεθεί λύση πριν από το τέλος του χρόνου

Παράταση της δυνατότητάς τους να προσφύγουν στο δικαστήριο ενόψει και της πρωτοβουλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για εξώδικη ρύθμιση του προβλήματος, ζητά το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων.

«Ενόψει της πρωτοβουλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας για εξώδικη ρύθμιση του προβλήματός μας, ο Σύνδεσμός μας απέστειλε επιστολή στα αρμόδια κυβερνητικά και κοινοβουλευτικά σώματα, ζητώντας παράταση της προθεσμίας αγώγιμου δικαιώματος», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου. Προστίθεται, ωστόσο, ότι, επειδή είναι άγνωστη η έκβαση της προσπάθειάς αυτής, τα μέλη του που κατέχουν χρεόγραφα και αξιόγραφα της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής, των σειρών 2007 και 2008, μπορούν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014.

Ο Σύνδεσμος συμβουλεύει τους κατόχους, οι οποίοι έχουν επιλέξει τη δικαστική οδό, να αποταθούν αμέσως στους δικηγόρους τους, αφού πιθανόν να μην εξευρεθεί λύση πριν από το τέλος του χρόνου, οπότε θα χάσουν το αγώγιμο δικαίωμά τους.

«Κατά πόσον δικαιούνται, αν η εξώδικη λύση που θα εξευρεθεί τους ικανοποιεί, να αποσύρουν τις αγωγές τους, αυτό είναι θέμα που πρέπει να συζητήσουν και να συμφωνήσουν με τους δικηγόρους τους», προστίθεται.

Η πρωτοβουλία του Προέδρου
Αναφορικά με την πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επικοινώνησε χθες τηλεφωνικώς με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Φοίβο Μαυροβουνιώτη και τον ενημέρωσε ότι, λόγω της επίσπευσης της μετάβασής του στο εξωτερικό για σοβαρή εγχείρηση καρδίας, δυστυχώς δεν θα μπορέσει να μελετήσει τις προτάσεις που του υπέβαλαν ο Υπουργός Οικονομικών, η Κεντρική Τράπεζα και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, βάσει των οδηγιών που τους έδωσε κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης στο Προεδρικό, η οποία έγινε στις 9 Σεπτεμβρίου 2014.

Ο Σύνδεσμος σημειώνει ότι οι ίδιες οδηγίες δόθηκαν και στην Τράπεζα Κύπρου, η οποία, όμως, «δυστυχώς, αποδείχθηκε μη συνεργάσιμη». Παράλληλα αναφέρεται ότι έχει διευθετηθεί συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου Τζόσεφ Άκερμαν στις 19 Δεκεμβρίου 2014.

«Επειδή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει υψηλά στις προτεραιότητές του το πρόβλημα των αξιογράφων και των δανείων που εξασφαλίζονται με αξιόγραφα, δεν θέλει να το αναθέσει σε οποιονδήποτε άλλο και υποσχέθηκε ότι αυτό θα είναι μέσα στα πρώτα θέματα που θα χειριστεί όταν επιστρέψει από το εξωτερικό», συμπληρώνει ο Σύνδεσμος.
Παράλληλα, εύχεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ταχεία αποκατάσταση της υγείας του και καλή επιστροφή στην Κύπρο.

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.