Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


Τράπεζα Κύπρου: Δεύτερη υπόθεση ενώπιον δικαστηρίου – Αφορά τα ομόλογα

Καταχωρήθηκε ακόμη μια υπόθεση που αφορά τις έρευνες για την κατάρρευση της οικονομίας, σχέση με την Τράπεζα Κύπρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά την επαναταξινόμηση των ομολόγων της Τράπεζας Κύπρου για την οποία οι έρευνες είχαν επεκταθεί και στην Ελλάδα.

Η υπόθεση θεωρείται η πιο σοβαρή από τις τρεις υποθέσεις που καταχωρήθηκαν μέχρι στιγμής στο δικαστήριο για την Τράπεζα Κύπρου.

ΟΙ κατηγορούμενοι είναι 7 άτομα μεταξύ τους και τρεις γυναίκες, όλοι αντιμετωπίζουν 18 κατηγορίες

Πρόκειται για τους, Ανδρέα Ηλιάδη, Γιάννη Κυπρή, Κρίστη Χατζημιτσή, Νικόλα Καρύδα, Χριστόδουλο Πατσαλίδη, Ελίζα Λειβαδιώτου και Δέσποινα Κυριακίδου.

Οι επτά κατηγορούμενοι, αντιμετωπίζουν 18 κατηγορίες, που αφορούν σε χειραγώγηση της αγοράς, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου και συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος.ενώ κάποιοι εξ αυτών κατηγορούνται και σε άλλες υποθέσεις της Τράπεζας Κύπρου.

Η καταχώρηση της υπόθεσης έγινε μετά από οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη ο οποίος μελέτησε το μαρτυρικό υλικό που έχουν συλλέξει τα μέλη της ανακριτικής ομάδας που διερεύνησαν την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της ανακριτικής ομάδας στο πλαίσιο των ερευνών τους εντόπισαν πλαστό πρακτικό με το οποίο άλλαξε ο δείκτης ζημιών της Τράπεζας Κύπρου. Η πλαστογραφία που φαίνεται να διαπράχθηκε, είχε συνέπειες με βασικότερη τον επηρεασμό του επενδυτικού κοινού.

Η νέα υπόθεση ορίστηκε για τις 12 Φεβρουαρίου, για παραπομπή στο Κακουργιοδικείο.

Guest
#1 | 26-01-2017 12:19
Guest
ΚΑΛΑ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ !

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.