Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


Τράπεζα Κύπρου: Ογκώδες ενημερωτικό έγγραφο στους μετόχους

Λευκωσία: Στα χέρια των μετόχων βρίσκεται από χθες το ενημερωτικό δελτίο της Τράπεζας Κύπρου 674 σελίδων στην αγγλική γλώσσα, ενώ υπάρχει και το περιληπτικό σημείωμα στην ελληνική 25 σελίδων. Οι μέτοχοι καλούνται να ψηφίσουν στις 13 Δεκεμβρίου στην έκτακτη γενική συνέλευση για το σχέδιο εισαγωγής των μετοχών στην Κύρια Αγορά του Λονδίνου.
Αν όλα κυλήσουν ομαλά, τότε η εισαγωγή των μετοχών θα γίνει το συντομότερο στις 13 Ιανουαρίου 2017 και η διαπραγμάτευση των μετοχών της BOCH θα αρχίσει στο ΧΑΚ και στο LSE στις 10:30 π.μ (ώρα Κύπρου) και στις 8:00 π.μ (ώρα Λονδίνου). Δικαστική ακρόαση για έγκριση του σχεδίου είναι ορισμένη στις 21 Δεκεμβρίου και ώρα 9:π.μ.
 
Οι μέτοχοι με ποσοστό πέραν του 3% του μετοχικού κεφαλαίου με δικαίωμα ψήφου είναι: Λαϊκή Τράπεζα 9,62%, Lamesa Holding (συνδεδεμένη εταιρεία του συγκροτήματος Renova 9,88%, TD Asset Management 5,24%, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης 5,02%, Tyrus Capital Group 3,92%, Senvest Cyprus Recovery Investment 3,22%.

Η Τράπεζα έχει σύνολο 106 χιλ. μετόχους, οι 40 χιλ. εκ των οποίων είναι στην Ελλάδα και θα πρέπει να επιλέξουν αν οι νέες μετοχές που θα αποκτήσουν θα διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο του Λονδίνου ή στο ΧΑΚ μέσω παραστατικών δικαιωμάτων.  Την ίδια διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσουν και οι περίπου 66 χιλ. μέτοχοι της Τράπεζας στην Κύπρο, οι οποίοι θα πρέπει να δηλώσουν αν οι μετοχές τους θα διαπραγματεύονται στο ΧΑΚ ή στο LSE. Οι 40 χιλ. μέτοχοι στην Ελλάδα έχουν μετοχές που αποτελούν το 26% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας και οι 66 χιλ. στην Κύπρο το 74%.

 Στο ενημερωτικό δελτίο αναφέρεται ότι η ΒΟCH δεν αναμένει να προβεί σε καταβολή μερισμάτων για τις μετοχές για όσο διάστημα η ΕΚΤ επιβάλλει στην Τράπεζα απαγόρευση να κάνει οποιαδήποτε διανομή στους μετόχους της. Ακόμη και αν αυτή η απαγόρευση αρθεί, η BOCH μπορεί να μη διαθέτει οποιαδήποτε κέρδη διαθέσιμα για διανομή και δεν υπάρχει εγγύηση ότι τέτοια κέρδη θα παραχθούν ή θα δημιουργηθούν στο μέλλον. Η BOCH είναι δημόσια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης που συστάθηκε στην Ιρλανδία και έχει συσταθεί για να γίνει μητρική εταιρεία της Τράπεζας. Στο ενημερωτικό δελτίο όπως και στο περιληπτικό σημείωμα περιλαμβάνονται όλα τα στοιχεία που αφορούν τον εκδότη προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, σχετικά με τις προειδοποιήσεις, τα οικονομικά στοιχεία και το χρονοδιάγραμμα των κύριων γεγονότων.
 
Γράφει: Θεανώ Θειοπούλου

Γιωργος Αλεξιαδης
#1 | 15-12-2016 17:59
Γιωργος Αλεξιαδης
Η Τράπεζα έχει σύνολο 106 χιλ. μετόχους, οι 40 χιλ. εκ των οποίων είναι στην Ελλάδα και θα πρέπει να επιλέξουν αν οι νέες μετοχές που θα αποκτήσουν θα διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο του Λονδίνου ή στο ΧΑΚ μέσω παραστατικών δικαιωμάτων.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ? ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ?
Giorgos kuprianou
#2 | 28-12-2016 21:41
Giorgos kuprianou
Se pio prepi na apeuthitho
kat.dermon
#3 | 29-12-2016 09:58
kat.dermon
καλημερα , κυριε Κυπριανου
Εξαρταται απο την "κατασταση " των μετοχων σας και την χωρα στην οποια βρισκεστε.
Αν πχ εισαστε στην Ελλαδα , εχετε καταθεσει αγωγη για αδικοπραξια (οτι σας εξαπατησε η τραπεζα οταν σας πουλησε τα ομολογα ) και ετσι εχετε μετοχες τις οποιες δεν τις θελετε , (γιατι βρεθηκατε αθελα σας και με το ζορι μετοχος ) τοτε
οι δικηγοροι λενε οτι δεν χρειαζεται να κανουμε τιποτα .
Αν εισαστε Ελλαδα εχετε μετοχες που τις αποδεχεστε και τις θελετε πρεπει να απευθυνθειτε στην τραπεζα Κυπρου στην Κυπρο , που θα σας πουν να στειλετε μια επιστολη κλπ (αν δεν εχει παρελθει η προθεσμια )
Αν εισαστε στην Κυπρο τοτε απευθυνθειτε στο συνδεσμο κατοχων αξιογραφων Κυπρου (εχουμε το link στο κατω μερος της ιστοσελιδας μας ) για να σας πουν πως πρεπει να κινηθειτε
Καλη τυχη
Κατερινα Δερμον

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.